Регионален Исторически Музей – град Враца е музей с дълга история и няколко отдели (археология, история, етнография) и сгради.

Исторически музей - град Враца - Исторически музей - град ВрацаОсновната сграда е отделена именно за историческия музей, където могат да се видят археологически находки от региона и подробна информация за делото на националния герои и революционер Христо Ботев.

Рогозенско съкровище в РИМ Враца (снимка: РИМ Враца) - Исторически музей - град ВрацаИсторическият музей се намира на площад Христо Ботев в центъра на град Враца. Музеят е на няколко етажа и ако имате желание да научите много информация – отделете си 2-3 часа. В сградата се съхранява тракийското Рогозенско съкровище, известно в цял свят.

Етнографският отдел към музея има няколко сгради, които са запазени за посещения, за да могат хората да се запознаят с бита на предците ни преди години.

Работно време на музея и експозициите

Работно време на музея и експозициите (обновено януари 2018г.)

Понеделник – Петък 9.00 ч. – 17.30* ч. (непрекъснато)
Почивни и празнични дни 9.00 ч. – 12.00 ч.; 13.00 ч. – 17.30 ч.
12.00 ч. – 13.00 ч. (предварителни заявки)

* След 17.00 ч. се преустановява приемът на посетители в експозициите.

През зимния сезон, посещенията на експозициите в етно-къщите ЕВК “Св. С. Врачански” през почивни (събота и неделя) и празнични дни ще се реализират по предварителни заявки до 17:00-17:30 в петък (или последния работен ден преди това).

Кратък URL: https://sgorigrad.com/museum
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *